Baret kazık, yapım sırasındaki delgi yöntemi ve zeminde inşa edilen yerinde dökme betonarme elemanın şekilleri ve kesit alanı ayırt edici özellikleridir. Delgi hidrolik grab, mekanik grab ve hidrofreze ekipmanı kullanılarak yapılır. Kullanılan ekipmanın boyutları kullanılacak temel boyutları belirler. Standart boyutta olan bir grab kovası boyutlarıyla inşa edilen tekil bir baret temel, tipik olarak 60, 80, 100, 120 veya 150 cm genişliğinde ve kullanılan ekipmana bağlı olarak 250-280 cm uzunluğunda olabilir. Tasarlanan yük taşıma kapasitesine bağlı olarak uzun kenarı daha fazla olabileceği gibi H, + şeklinde veya T şeklinde baretler inşa edilebilir. Baret temellerin hesap ve ölçü yöntemleri klasik dairesel kesitli fore kazıklar benzerdir.
Delgi genellikle klasik diyafram duvar uygulamasında olduğu gibi bentonit çamuru kullanılarak yapılır. Baret temelinin konumlandırılması ve delginin yapılması esnasında çalışma platformu seviyesinde kılavuz (gidaj) duvarları kullanılması gerekir. Ayrıca kazı için kullanılan ekipmanların üzerinde kazının düşeyden sapmaması veya sapmanın düzeltilmesi için özel elektronik ölçü sistemleri bulunmaktadır.
Delgi sonrasında delgi çamurunun kumdan arındırıldıktan sonra dışarıda hazırlanan donatı kafesi vinç yardımıyla delgi içine indirilir ve projede belirtilen kotlara yerleştirilir. Gerek yapılan kazı duvarlarının stabilitesinde ve gerekse dökülen betonun öngörülen standartları karşılaması için kullanılan bentonit çamurunun teknik şartnamede belirtilen kriterleri karşılaması esastır.
Donatı yerleştirildikten sonra tremi boruları kullanılarak baret temelin alt ucundan yüzeye doğru betonlama yapılır. Baret temel ölçüsüne bağlı olarak birden çok tremi kullanılması gerekebilir.